Karolines 5 tips för att komma igång med målstyrning.

Hur kommer man igång med målstyrningsarbetet?
2023-jul-01 10:15:00 Magnus Löfgren
En av de största utmaningarna när det kommer till målstyrningsarbete är att faktiskt komma i gång. Karoline Frykman, CFO på BDX, är en kugge i BDX arbete med målstyrning och har även varit delaktig i utvecklingen av INSIKT Målstyrning. Hon har 5 kraftfulla tips för hur du kommer igång med ditt förbättringsarbete.

 

1. Börja uppifrån

Börja högst upp och arbeta er kontinuerligt ner genom hela organisationen. Börja med frågor som ”Vart vill vi?” och ”Vad har vi för företagsmål?” och låt sedan frågorna bli mer specifika allt eftersom.
 
 

2. Bryt ner

Se till att målen är greppbara och repeterbara för alla. Om alla inte känner igen sig i målen och förstår varför de finns blir det svårt att få de motiverade att bidra till att uppnå dessa.
 

3. Gör det roligt

Lätta upp stämningen för att göra arbetet enklare. Sätt en rolig twist på målen, ta fram kreativa aktiviteter och se till att fira framgångarna!
 
 

4. Var transparent

Var transparent där det passar. Det är viktigt att alla får en god inblick i frågorna och även i resultatet för att de ska känna sig involverade. Vissa saker passar såklart inte att visa upp för samtliga så gör alltid en avvägning men prioritera transparens där det går.
 

5. Använd proffsen

Många organisationer är fulla av människor som vet mycket om massor. Se till att de som vet mest om ett specifikt område också involveras i samtliga delar av målstyrningsarbetet så att arbetet blir så bra som möjligt och du nyttjar den kunskap som finns i organisationen.
 
 

Så kom BDX igång med sitt målstyrningsarbete.

 

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!