Visma förvärvar INSIKT och stärker sitt erbjudande

2016-jan-18 10:29:06 Magnus Löfgren

Visma förvärvar INSIKT som utvecklar och levererar verktyg och tjänster inom beslutsstöd, analys och budgetering. I och med förvärvet stärker Visma sitt erbjudande inom business intelligence till medelstora företag och offentlig sektor.

– Vi har sedan en tid tillbaka letat efter rätt leverantör inom detta affärsområde. Med produkten INSIKT får vi en komplett lösning för verksamhetsstyrning och beslutsstöd, vi har redan idag flera gemensamma kunder. Vi är mycket glada över att ha lyckats förvärva ett snabbväxande företag med en av marknadens mest framgångsrika produkter, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Många möjligheter
Visma har många olika affärssystem, lönesystem och andra affärslösningar i sin portfölj. Förvärvet av produkten INSIKT innebär ett starkt komplement till de befintliga produkterna. INSIKT kommer i första hand att levereras ihop med ekonomisystemet Visma Control och Visma PX, men också till de kunder som använder Visma Business.

– Tillsammans med Visma har vi nu fått en fantastisk möjlighet att leverera våra lösningar till många fler kunder och branscher. Visma kommer att tillföra kunskap och resurser som bidrar till vår förmåga att leverera bättre lösningar för våra kunder, säger Andreas Forsberg, vd för twoday INSIKT AB.

Bevara och utveckla
Verksamheten skall med befintlig ledning drivas vidare som ett separat dotterbolag som rapporterar direkt till koncernledningen i Norge. Bolagsnamnet Trimma och varumärket INSIKT kvarstår, affären påverkar inte befintliga avtal och affärsrelationer.

Pressrelease
Nedan finns länken till pressreleasen:

http://www.mynewsdesk.com/se/visma/pressreleases/visma-foervaervar-trimma-och-staerker-sitt-erbjudande-inom-beslutsstoed-och-verksamhetsstyrning-1293930

Om Visma
Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!