INSIKT lanserar paket för hållbarhet

För att möta de ökade rapporteringskraven lanseras nu en paketering inom hållbarhet.
2024-apr-17 16:09:55 Magnus Löfgren

Hållbarhetspaket för rapportering och analys

INSIKT tar ett stort steg mot att stödja företags hållbarhetsarbete genom att introducera en paketerad lösning för hållbarhetsrapportering och hållbarhetsanalys. Det nya paketet, utformat för att underlätta för företag att rapportera och analysera sitt hållbarhetsarbete, erbjuder en integrerad lösning som omfattar taxonomirapportering, hållbarhetsplan och beräkning av klimatpåverkan.

Med ökande tryck från konsumenter, investerare och reglerande myndigheter är behovet av en transparent och utförlig hållbarhetsrapportering avgörande för företags framgång och trovärdighet. INSIKTs nya hållbarhetspaket möter denna efterfrågan genom att erbjuda företag en omfattande och användarvänlig plattform för att samla in, analysera och rapportera sina hållbarhetsdata.

 

Tre viktiga delar

Klimatpåverkan

En av de framträdande funktionerna i paketet är klimatpåverkan vilken ger företag verktyg för att mäta och analysera sina koldioxidutsläpp och andra klimatrelaterade effekter. Genom att erbjuda insikter i företagets klimatavtryck och identifiera potentiella möjligheter till minskad påverkan, möjliggör INSIKTs klimatpåverkan företag att ta mer informerade beslut för att minska sin miljöpåverkan. 

Taxonomirapportering

Taxonomirapportering i paketet gör det möjligt för företag att klassificera och kategorisera sina hållbarhetsinsatser enligt etablerade taxonomistandarder. Detta ger företagen möjlighet att tydligt kommunicera sin hållbarhetsprestanda och följa internationella normer och riktlinjer. 

Hållbarhetsplan

Paketet innehåller även en hållbarhetsplan som ger företag möjlighet att skapa och implementera strategier för att förbättra sin hållbarhetsprofil över tid. Genom att erbjuda skräddarsydda rekommendationer och mål hjälper INSIKTs hållbarhetsplan företag att identifiera och prioritera åtgärder som leder till en mer hållbar verksamhet. 

 

"Vi är otroligt stolta över att kunna introducera vårt nya hållbarhetspaket till marknaden. Med detta erbjudande förstärker vi vår vision att hjälpa företag att driva en mer hållbar verksamhet samtidigt som de uppnår sina affärsmål. Vi ser fram emot att stödja våra kunder i deras hållbarhetsresor och bidra till en mer hållbar framtid."

Stefan Sehlstedt
VD, twoday INSIKT

Kom igång redan idag

Läs mer om hållbarhet

Vad är CSRD?

Vad är ESG?

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!